SHPËRNDAJE

Kosovarët braktisin Shqipërinë, rënie dramatike me 30% e numrit të pushuesve

Shifrat e publikuara nga Instituti Shqiptar i Statistikave (INSTAT) bëjnë fjalë për një rënie të ndjeshme të turistëve nga Kosova me minus 33.2 pikë përqindjeje, ndërsa për shtatëmujorin e këtij viti numri i vizitorëve nga Kosova ka pësuar një rënie me minus 17.3 pikë përqindjeje dhe këtu kanë ndikuar shifrat e ulëta të muajit korrik.

Sipas shifrave të INSTAT-it, në muajin korrik të vitit të kaluar kanë hyrë në Shqipëri për pushime 444.471 shtetas të Kosovës, ndërsa në korrik të këtij viti kanë hyrë në Shqipëri 297.048 shtetas të Kosovës ose 147.423 mijë persona më pak.