SHPËRNDAJE

Jason Statham ka lindur më 26 korrik 1967 në Shirebrook, Derbyshire . Ai është aktor anglez, ka punuar si model dhe ka praktikuar sportet e notit e zhytjes .

Statham u zhvendos në Great Yarmouth, Norfolk, ku zgjodhi të mos ndiqte karrierën e babait të tij duke punuar në tregti, por praktikoi artet marciale.

Ai u rrit me futbollistin Vinnie Jones, që e përfshiu me futbollin dhe Statham vazhdoi të luante për shkollën e mesme lokale Ai pëlqente sportin notin e zhytjes e praktikoi çdo ditë përsosjen e teknikave të tij të zhytjes dhe qëndroi si anëtar i Skuadrës kombëtare të zhytjes në Britani për dymbëdhjetë vjet.

Jeta e Statham në media filloi kur ai u dallua nga agjencia “Sports Promotions” specializuar në modeling, kur ai po stërvitej në “Qendrën Kombëtare të Sporteve”, në Crystal Palace të Londrës.

Më pas, ai u bë një model për markën e veshjeve “French Connection”. Kur punonte si model për kompaninë franceze, ai u prezantua me drejtorin britanik Guy Ritchie, i cili po zhvillonte një projekt filmik dhe të nevojshëm për të mbushur rolin e një artisti të rrugës. Pasi mësoi për të kaluarën e Statham si një shitës i tregut të zi, Ritchie vendosi që ai të luante rolin e “Bacon” në filmin “Lock, Stock dhe Two Smoking Barrels”.

Statham është i njohur për rolet e tij në filmat “Lock, Stock and Two Smoking Barrels” (1998), “Snatch” (2000), “Revolver” (2005) , “The Transporter” (2002–2008), “The Italian Job” (2003), “Crank” (2006), “Ëar” (2007), “Death Race” (2008), “The Bank Job” (2008). Statham i është bashkuar “Fast dhe Furious”, duke u shfaqur në “Fast & Furious 6” dhe luajti në “Furious 7” dhe “Fate of the Furious”./GazetaDirekt.com