SHPËRNDAJE

John G. Avildsen, regjisori i filmit “Rocky” dhe “The Karate Kid” njëkohësisht edhe fitues i çmimit Oscar, ka vdekur në moshën 81 vjeçare.

I biri i Avildsen ka thënë për mediat amerikane që babai i tij kishte vdekur pas sëmundjes së kancerit, një Qendrën Mjekësore në Los Angeles.

Filmi “Rocky”, në të cilin luan Sylvester Stallone, ishte filmi më fitimprurës i vitit 1976, edhe pse ishte realizuar me një buxhet mjaft të vogël.

Ai fitoi një Oscar për filmin më të mirë, si dhe Avildsen fitoi një Oscar për regjinë më të mirë.

Avildsen gjithashtu ishte regjisor edhe i “The Karate Kid”, dhe dy pjesëve pasuese të këtij filmi.