SHPËRNDAJE

Kanceri anal paraqet një formë më progresive të kancerit, posaçërisht nëse zbulohet tepër vonë, sepse atëherë mund të jetë fatal.
Çdo vit sëmuren deri në 40.000 njerëz në botë.

Nëse zbulohet me kohë shanset për mbijetesë janë mbi 65%.

Kanceri anal zhvillohet në hyrje të anusit dhe kur qelizat fillojnë të shumohen në mënyrë jonormale, kanceri përhapet edhe në rektum dhe në zorrën e trashë.

Në disa raste kanceri i anusit nuk ka fare shenja, por rreth gjysma e pacientëve me këtë kancer ankohen për gjakderdhje nga anusi.

Një shenjë tjetër e kancerit të anusit mund të jetë kruajtja anale.

Të gjithë ata që kanë këto shenja duhet të vizitojnë mjekun, në të cilën përfshin kirurgjinë, kimioterapinë dhe radiacionin.