SHPËRNDAJE

Spinaqi njihet për vlerat ushqyese që ka, por nëse e përdorim në këtë lloj mënyre, ai mund të shkaktojë kancer.

Spinaqi është i pasur me një numër të madh të vitaminave dhe mineraleve si acidi folik, vitaminat A, B, C, E, hekur, magnez, kalium etj.

Por, nëse ju e gatuani njëherë spinaqin dhe e konsumoni pas disa orësh duke e nghrohur sërish, mund të jetë vërtet e rrezikshme për shëndetin tuaj, pasi që përmban nitrate të cilat nën efektin e nxehtësisë së lartë shndërrohen në nitrosamina të cilat janë të rrezikshme dhe kancerogjene për organizmin e njeriut