SHPËRNDAJE

Jemi mësuar të vishemi gjithmonë me pizhama, pasi ndjehemi komodë. Por kemi gabuar gjithë këtë kohë. Të paktën këtë gjë thonë mjekët.

Sipas mjekëve, pizhamat përkeqësojnë qarkullimin e gjakut si dhe ngushtojnë sistemin e enëve të gjakut. Gjithashtu të fjeturit lakuriq është e dobishme për gjëndrat dhjamore, pasi lëkura mund të marrë frymë lirshëm.

Hormoni për rritjen njerëzore (HGH) është përgjegjës për krijimin e muskujve dhe mund të krijojë shanse më të mëdha për të humbur peshë, pasi ai bëhet shumë aktiv gjatë natës.

Sipas mjekëve, një gjumë cilësor ndikon edhe në prodhimin e melatonit dhe hormonit që ndikon në zgjatjen e flokëve.

Mjekët rekomandojnë gjumin lakuriq, për të shmangur pagjumësinë. Se harruam më të rëndësishmen, ndikon edhe në jetën seksuale të çiftit.