SHPËRNDAJE

Venat shfaqen tek të dyja gjinitë, por predispozitën më të madhe e paraqesin femrat.

Venat varikoze ose janë dilatacione (zgjerime) të venave të këmbës. Çdo venë mund të bëhet varikoze, por, ato që preken më shpesh janë venat e gjymtyrëve të poshtme.

Kjo, për shkak të qëndrimit të gjatë në këmbë i cili rrit presionin në venat e këmbëve.

Për shumë njerëz, venat varikoze janë thjesht një shqetësim estetik, kurse për shumë të tjerë mund të jenë një shqetësim i mirfilltë shoqëruar me ndjesinë e dhimbjes dhe parehatisë, si dhe sinjalizojnë probleme të qarkullimit të gjakut.

Venat shfaqen tek të dyja gjinitë, por predispozitën më të madhe e paraqesin femrat, të cilat edhe e vuajnë më shumë praninë e tyre.

1.Shtatzënia

2.Qëndrimi këmbëkryq

3.Ritualet e përkujdesjes së lëkurës

4.Qëndrimi ulur për një kohë të gjatë

5 .Mungesa e aktiviteti fizik

6.Abuzimi me kripën

7.Mbajtja e takave të larta