SHPËRNDAJE

Nëse jeni në mesin e personave që vazhdimisht brengoset se a i konsumon vezët të shëndetshme dhe organike, atëherë ky artikull do t’ju ndihmojë jashtëzakonisht shumë.

Ekspertët e nutricionit së fundmi kanë treguar se si mund ta dalloni një vezë organike dhe të shëndetshme.

Sipas tyre, sekreti gjendet në ngjyrën e të verdhës së vezës, prandaj duhet t’i konsideroni vëmendje kësaj ngjyre.

Nëse ajo mban ngjyrë të verdhë të mbyllur, atëherë kjo nënkupton se pula është ushqyer shëndetshëm dhe ka jetuar në ambient natyral me mjaftueshëm rreze diellit.

Pra, kjo ngjyrë e pjesës së verdhë të vezës nënkupton se mund ta konsumoni atë lirshëm.

Në anën tjetër, nëse e verdha e vezës mban ngjyrë të lehtë, atëherë pula është rritur me ushqim të pashëndetshëm dhe është mbajtur në vende ku nuk ka pasur mjaftueshëm rreze të diellit.