SHPËRNDAJE

Shkencëtarët kanë zbuluar se në trupin e njeriut ndodhet një organ për të cilin nuk është folur asnjëherë.

Sipas Sience Alert, organi i ri është pjesë e sistemit tonë tretës dhe më parë mendohej se ishte më i vogël nga sa është zbuluar tani.Tekstet mjekësore e kanë përshkruar “mesentery-n” si një organ që ka një mbështjellje të dyfishtë, lufton kavitetin abdominal dhe mban zorrët në vend.Edhe pse përgjithësisht konsiderohet që janë 5 organe në trupin e njeriut, në fakt janë plot 79, përfshirë edhe “mesentery”. Zemra, truri, mëlçia, mushkëritë dhe veshkat janë organe vitale, por edhe 74 të tjerat luajnë një rol në shëndetin tonë.