SHPËRNDAJE

Zogjtë janë një specie sekrete dhe misterioze, gjë që i bën ata të vështirë për t’i fotografuar.

Konkursi i Fotografit të Zogut të Vitit nisi në vitin 2015 dhe shpejt pati interes të madh. Fotot më poshtë janë realizuar në vitin 2017.

Fituesi i këtij me një shumë prej 5 mijë paund është Alejandro Prieto Rojas nga Meksika, i cili paraqiti një portret mahnitës të flamingos që ushqente të vegjlit e vet.

Edicioni i 2017 është në dispozicion tani, dhe fitimet e pjesshme do të mbështesin drejtpërdrejt përpjekjet për ruajtjen e zogjve.

Shikoni më poshtë për të parë disa nga fotografitë më të pabesueshme të shpendëve.