SHPËRNDAJE

Vendimi i qeverisë holandeze për rikthimin e vizave për Shqipërinë, ishte një lajm shumë i keq për të gjithë qytetarët shqiptarë. Por për qeverinë shqiptare dhe për ambasadoren e Shqipërisë në Holandë, nuk ka asgjë për tu shqetësuar.

Por kë duhet të besojmë, qeverinë dhe ambasadoren shqiptare, apo Bashkimin Europian?

Një ditë më parë ambasadorja e Shqipërisë në Holanda,  Aida Sakiqi, deklaroi se një vend i vetëm i BE-së, nuk mund të kthejë regjimin e vizave, deklaratë e cila është e  gjitha një gënjeshtër, pasi çdo vend anëtar i E-së ka të drejtën e vetos.

Pra si në rastin kur çdo vend anëtar i BE-së duhet të japë ‘OK’ për anëtarësimin e një shteti tjetër në BE, ashtu dhe në rastin e daljes, çdo vend anëtar ka të drejtën e vetos për rikthimin e vizave për vendet jo anëtare.

Ndërkohë që ambasadorja shqiptare, shtoi se për më tepër vizat për vendin tonë nuk mund ti kthejë një vend që ka 5600 prostituta. Për më shumë shihni videon.