SHPËRNDAJE

Stacionet e votimit kanë hapur për njerëzit që të votojnë në zgjedhjet e përgjithshme të Mbretërisë së Bashkuar.
Sondazhet u hapën në orën 07:00 në më shumë se 40,000 qendra votimi anembanë vendit, me numërimin e fillimit pasi votimi mbaron në orën 22:00 BST.
Do të zgjedhen gjithsej 650 deputetë të Westminster, me rreth 46.9 milion njerëz të regjistruar për të votuar.
Kjo varet nga zgjedhjet e fundit të përgjithshme, në vitin 2015, kur ka pasur 46.4 milion votues të regjistruar.

Disa vota janë hedhur tashmë, përmes votimit postar, që përbënte 16.4% të elektoratit të përgjithshëm në zgjedhjet e përgjithshme të 2015.
Pjesëmarrja e përgjithshme në vitin 2015, kur Konservatorët fituan 331 nga 650 vende, ishte 66.4%, nga viti 2010.

Shumica e qendrave të votimit janë në shkolla, qendra komunitare dhe sallat e famullisë, por në të kaluarën janë përdorur baret, një lavanderi dhe një autobus shkollor.
Një pjesë e vogël e vendeve pritet të shpallen deri në mesnatë, me rezultatet përfundimtare që priten të premten pasdite.
Në mënyrë të pazakontë, nuk ka zgjedhje lokale në të njëjtën kohë, kështu që rezultatet mund të vijnë më herët se në zgjedhjet e përgjithshme të fundit.
Në vitin 2015 vendi i parë për të deklaruar ishte Houghton dhe Sunderland Jug, në orën 22:48 BST.
Për të formuar një shumicë në Dhomën e Komuneve, një parti duhet të fitojë 326 vende – në vitin 2015 një shumicë konservatore nuk u konfirmua deri në orën 13:34 të BST.