SHPËRNDAJE

Granit mes litarve

E kishte rritë shtatin tue provue forcën
E granitit
Se Granit emnue e kishin kur n’djep plasi vaji
Për Loxhën i foli imtë e hollë i ati
E shpirt humanizmi mori nga Qerimi
Xhaxhai që n’Buholtz u plak
Artin e bukur ate t’lëvizjes balerinit
Provue e kishte mixha tjetër
Ai hollaku Ganiu
Ramën
Piktorin e Beogradit nuk e mbrrini
Se heret i djegun mallit iku
Këtij s’i mbeti tjetër pos t’provonte
Luftën mes litarve
Dhe focën e grushtit heret e kaliti
Tani sofër Loxhe edhe pak lakna
Shtron edhe n’Gladbach
E pret e përcjellë me bukë e krypë
Ramushin e don sa Kosovën
Dhe mos ia prek
Se rrufe çkrepë e vetimë mes litarve

Gladbach 3.5.2019