SHPËRNDAJE

Pas përpunimit të rezultateve të Provimit të Maturës, Komisioni Shtetëror i Maturës (KShM), sot i publikoi këto rezultate për të gjithë maturantët që iu nënshtruan testit të maturës në afatin e qershorit.

Rezultati i kalueshmërisë në këtë afat është 83,5 për qind, ndërsa 67,2 për qind e maturantëve kanë arritur të marrin mbi 50 për qind të pikëve në test, bëhet e ditur nga Ministria e Arsimit.

Bazuar në këtë, KShM-ja e vlerëson shumë të suksesshëm Provimin e Maturës Shtetërore këtë vit, kjo edhe për faktin e administrimit më cilësor e më profesional dhe ndërgjegjësimit të komunitetit arsimor.

Komisioni Shtetëror i Maturës njofton se Provimi i Maturës për afatin e gushtit (pjesa e parë) do të mbahet më 25 gusht, ndërsa (pjesa e dytë) më 2 shtator 2017.