SHPËRNDAJE

Mirosllav Lajcak, ditë më parë vizitoi Kosovën.

Nënkryetari i LDK’së, Lutfi Haziri, ka kërkuar nga Përfaqësuesi i BE’së, Mirosllav Lajcak, të bëjë presion së pari mbi Serbinë për ta ndryshuar Kushtetutën ku Kosova shihet si pjesë e Serbisë.

Haziri, i cili ka qenë pjesë e negociatave me Serbinë për më shumë se një dekadë, ka thënë se presoni për të ndryshuar Kushtetutën serbe duhet të vijë edhe nga BE’ja.

“z. Lajcak është EUSR i besueshëm dhe kredibil me detyru Serbinë të hedhë hapin e parë në ndryshimin e Kushtetutës”, ka thënë Haziri, për Express.

Serbia nuk e ka ndryshuar Kushtetutën ku Kosova është pjesë e saj. Madje, Kosova përmendet në preambulën e kushtetutës serbe.