SHPËRNDAJE

Qindra banorë në fshatin mesjetar të Guardia Sanframondi në rajonin Campania të Italisë, do të mblidhen për një festival të pazakontë fetar

Ata do të marshojnë nëpër rrugë dhe do të godasin veten derisa tu dalë gjak.

I gjithë riti i pazakontë është pjesë e një festivali të njohur si “ Settennali di Penitenza”, që shënon zbulimin e një statuje.

Mijëra turistë do të zbresin në fshat për të parë marshimin, por organizatorët kanë ndalur selfiet.

Ngjarja e fundit u mbajt shtatë vjet më parë në vitin 2010, por nuk paraqiste problemin e selfie-ve. Mesa duket organizatorët kanë menduar të ruajnë privatësinë e festivalit.

 

ImageImageImageImage