SHPËRNDAJE

Italia ka kërcënuar se do të ndalojë anijet e vendeve të tjera që të heqin dorë nga emigrantët në portet e saj.

Ai vjen si përfaqësuesi i Italisë në BE, Maurizio Massari, paralajmëroi në një letër bllokut se situata ishte bërë “e paqëndrueshme”.

Kryeministri Paolo Gentiloni ka akuzuar kombe të tjera evropiane për “shikimin e kundërt”.
Rreth 10,000 vetë besohet se kanë tentuar udhëtimin nga Afrika e Veriut në katër ditët e fundit.
Më shumë se 73,000 emigrantë janë ulur në Itali këtë vit, një rritje prej 14% në të njëjtën periudhë të vitit të kaluar.

Rreth 2000 veta kanë vdekur ose janë të humbur duke u frikësuar të mbytur, thotë agjencia e refugjatëve e OKB-së, shumica e të cilave po përpiqet të kalojë nga Libia.
Libia është një portë në Evropë për emigrantët nga e gjithë Afrika Sub-Sahariane dhe gjithashtu nga gadishulli Arabik, Egjipti, Siria dhe Bangladeshi. Shumë po ikin nga lufta, nga varfëria ose nga persekutimi. /GazetaDirekt/