SHPËRNDAJE

Prishtine, 21 janar  -“Ata qe mundohen qe te injorojne, fusin perqarje te panevojshme duke perzhdredhur si te duan ceremonine e varrimit te presidenit Rugova, arkitektit te pamavresise se Kosoves  e kan kote sepse me 21 janarin e ftof me teperatura ekstreme te uleta (minus 23 grade) u deshmua se sa e deshti Kosova, sa e deshten shqiptaret dhe nderkombetaret te cilet qindra mijera u mblodhen ate dite nga kater anet e shqiptarise..” ka deklaruar sot Keshilltari i kryreministrit, Jahja Lluka per agjencine e lajmeve “Presheva jone’ me rasti   epervjetorit te vdekjes se presidneit hiisotrik te Kosoves,  duke folur per jetet dhe vepren madheshtore deri ne vdekje, ceremonia e varrimit te Ibrahim Rugoves”

Lluka: Presidenti Rugova ishte perosonaliteti i pare qe u varros me garde ushtarake flane SHB-ve dhe Haradainajt

Sipas z.Lluka “Per presidentin Rugova eshte e tepert te flitet, fatkeqesi jone este qe ai shkoi para kohe ne ato moment qe Kosoves dhe shiptareve ju dsht me se shumti. S ai perket varrimit te presidneti Ruva, une kam qene nder organizatoret si ejse e nje ekipi te gjerew. Dua tju them se presidenti Rugova eshte varrosur me nderimet me te larta ushatarke qe i takon nje burreshtetasi vendor. Me kete rast erdhi garda ushtarake “Shkelzen haradinaj’ nga Dukagjini  per te nderuar  liderin e Kosoves dhe shqptareve Ibrahim Rugova. Kjo ceremoni e varrimit me garda ushtarake nodhi me urdherin e kryeministrit Ramush Haradinaj dhe SHBA-ve si dhe komandantit te zones gjenral Nazmi Ibrahimaj.”