SHPËRNDAJE

Bashkimi Evropian ka zbuluar një projekt-ligj për t’i dhënë asaj fuqinë për të lëvizur biznesin fitimprurës të pastrimit të euros nga Londra dhe ta mbajë atë në BE pasi Britania të largohet nga Bashkimi në 2019.

Londra aktualisht përpunon tre të katërtat e tregtisë në këtë sektor financiar, duke siguruar mijëra vende pune. Por zëvendëspresidenti i Komisionit Evropian Valdis Dombrovskis tha se Brexit kishte nevojë për “përshtatje të caktuara të rregullave tona”.

Ligji do të vendosë nëse Londra do të ketë të drejtën të presë punën pas Brexit. Londra është aktualisht lider botëror për pastrimin e të gjitha llojeve të derivativëve në valutë duke përfshirë edhe euro