SHPËRNDAJE

Kjo vizitë, e shumëpritur në një shtet si Greqia, e mikluar nga fakti për të njohur nga afër çiftin presidencial francez, do të ketë një axhendë të ngjeshur, në veçanti një fjalim për demokracinë që do të mbahet sot në Pnyx, kodrina e famshme e Athinës përballë Akropolit.

Macron, 39 vjeç dhe Aleksis Cipras 43 vjeç renditen në mesin e liderëve më të rinj evropianë.

Mediat lokale theksuan prej disaavësh rëndësinë e kësaj vizite për vendin, i njohur tradicionalisht si frankofon, dhe se Franca e ka mbështet edhe para krizës.