SHPËRNDAJE

Zgjedhjet e jashtëzakonshme në Kosovë kanë befasuar jo vetëm rajonin, por edhe pjesën tjetër të botës

Mediat britanike sot kanë shkruar se në Kosovë është rritur dhe fuqizuar partia që është anti-Bashkimit Evropian, pikërisht në kohën kur po flitet për zgjerim.

“Aktivistët ANTI-Bruksel kanë dyfishuar votat e tyre në zgjedhejt e fundit në Kosovë, kjo erdhi disa orë para se Eurokratët e lartë përsëriten synimin për të zgjeruar këtë pjesë të Ballkanit”, shkruan Express-i britanik.

Sipas kësaj medie, rezultatet dhanë goditje për euroskeptike e Vetëvendosjes, të cilët kishin një platformë fushatë për pavarësinë dhe sovranitetit, pra pas numërimit të votave kjo parti afër 27 për qind dhe ishte e vetme në garë për zgjedhje, transmeton lajmi.net.

“Këto zgjedhje shënuar një rritje të habitshme të anti-BE-së dhe ndjenjës së Brukseli kishte filluar aktivitetet që të zgjeronte rrethin e shteteve dhe blloku i ardhshëm i anëtarësimit të ishte Ballkani”, thuhet më tej në artikull.