SHPËRNDAJE

“Era është rikthyer në ujerat e Evropës!”

Kjo ishte deklarata e Presidentit të Komisionit Europian Jean-Claude Juncker në fjalimin  e tij vjetor në Strasburg.

Ai u shpreh kishte një mundësi për të ndërtuar një Bashkim Evropian më të fortë dhe më të unifikuar,  por nxitoi të thoshte se ai “nuk do të qëndronte i hapur përgjithmonë”.

Juncker deklaroi gjithashtu se gjatë këtij viti, BE-ja kishte bërë përparime ekonomike.

Kreu i komisionit evropian po mban një fjalim 90 minutësh në Strasburg, ku pritet të mbështes tregtinë e lirë.