SHPËRNDAJE

Në mbledhjen e sotme, Qeveria e Kosovës ka miratuar propozim-vendimin për tërheqjen nga procedurat e shqyrtimit në Kuvend, të projektligjit për ndryshimin dhe plotësimin e ligjit për financimin e subjekteve politike.

Kryeministri Haradinaj, në një shkrim të bërë në Facebook, ka thënë se ky vendim është marrë pas rekomandimit të Shoqërisë Civile.

“Pas rekomandimit të Shoqërisë Civile, për ndryshimet e pësuara në Komisionet Parlamentare, miratuam vendimin për tërheqjen e Projektligjit për Financimin e Subjekteve politike dhe për Zgjedhje të Përgjithshme në Republikën e Kosovës”, ka shkruar Haradinaj në Facebook, transmeton Telegrafi.

Shoqëria civile kishte kundërshtuar ashpër projektligjin për financimin e subjekteve politike.

Ata kishin zhvilluar edhe një protestë para Kuvendit të Kosovës.

Organizatat e shoqërisë civile kishin vlerësuar së Projektligji për financim të subjekteve politike është në kundërshtim me frymën kushtetuese dhe reformën zgjedhore të iniciuar nga Kuvendi i Kosovës.