SHPËRNDAJE

Kryetarja e Parlamentit serb, Maja Gojkoviq ka falënderuar Rusinë për qëndrimin saj parimor për çështjen e Kosovës, duke shtuar se Rusia do ta mbështesë vetëm objektet serbe për UNESCO në Kosovë.

Gojkoviq pas takimit më Presidentin e Duams nga Federata Ruse, Vyacheslav Vollodin, tha se ata diskutuan për ri-aplikimin e Kosovës për anëtarësim në organizatën ndërkombëtare UNESCO, mirëpo ata kanë thënë se është e rëndësishme për ruajtjen e trashëgimisë kulturore të Serbisë dhe popullit serb.

Ajo më pas ka falënderuar Rusinë që vazhdon ta përkrahë Rusinë dhe vazhdon të mos e njoh pavarësinë e Kosovës.