SHPËRNDAJE

Igumeni i Manastirit të Deçanit, Sava Janjiq, ka thënë se gjithmonë ka qenë kundër pavarësisë së Kosovës.

“Ata gjithnjë më akuzuan për falsifikim dhe mbështetjes së pavarësisë së Kosovës. E vërteta është se unë kam në fakt qenë gjithmonë kundër pavarësisë dhe ndarjes së Serbisë që nga fillimi i krizës në Kosovë, pasi kam besuar se kjo çon në krijimin e shtetit etnikisht të pastër shqiptar në rajon “, tha Janjiq.

Ai ka komentuar edhe deklaratën e presidentit të Serbisë Aleksandar Vuçiq se ishte angazhuar personalisht për ridefinim të kufijve me shqiptarët e Kosovës.

“Ndarja e cila tashmë është rënë dakord në linjat e përafërt ndërmjet Prishtinës dhe Beogradit, në thelb, është një humbje kolosale për Serbinë, për shkak të territorit të saj de-jure që do të jepet përgjatë vijave etnike – veriut të Kosovës për Luginën e Preshevës. Thënë më preciz, Serbia mban veriun e Kosovës, e cila ndonëse kontrollohet, duhet t’i jepen pjesën tjetër Kosovës dhe me sa duket një pjesë e zonës së Preshevës dhe Bujanocit”, tha ai, duke shtuar se maskat më në fund kanë rënë.

Të kujtojmë se Vuçiq e kishte akuzuar Janjiqin se po shpif dhe se ka pasaportë të Republikës së Kosovës duke e quajtur edhe kosovar.

Kjo erdhi pasi që Janjiq paralajmëroi se në veri do të shpallet autonomia nga serbët dhe më pas do të ndërhyjnë forcat kosovare për të dërguar përfundimisht në ndarje të asaj pjesë dhe bashkimit të Luginës së Preshevës me Kosovën. /Lajmi.net