SHPËRNDAJE

Besnik Kelmendi vjen nga fshati Ruhot   I Pejës, por ka vite që jeton dhe vepron në Gjermani. Pas shpernguljes në gjermani   filloi me shkollim duke treguar një sukses të madh.

Pas përfundimit të shkollimit fillor dhe të mesëm ai vazhdon me studime dhe punon si menaxher i disa kompanive të mëdha në Gjermani. Ai vazhdon specializimin edhe tani aktualishtë është ligjerues ne njërin nga Universitetet në Gjermani.

Pas kësaj Besniki në vitin 2015 u bë pjesë e parlamentit komunal të Essenit për integrim në kuadër të partisë CDU të Kancelares Gjermane  Merkel. Po ashtu në  dhjetor në zgjedhjet federale të CDU-se ishte një nga antëtarët e stafit organizativ të kësaj partie ku zonja Merkel u rizgjedh përsëri kandidate për kancelare. Me datën 21.02.17 Besniku u votua nga CDU në kryesin për Qytetin e Essenit dhe iu dha besimi në funksionin në kryesi si Protokoll në CDU.

Lirisht mundë të themi se Besniki është shembull i suksesit./GazetaDirekt.com