SHPËRNDAJE

Me ftesë të Institutit Heinrich Boll Stiftung kryetari komunës z. Shqiprim Arifi mori pjesë në panelin e diskutimit ku temë e diskutimit ishte normalizmi, procesi I dialogut, parë nga ana e Republikës së Kosovës dhe Lginës së Preshevës.
Rreth kësaj teme janë mbajtur 2 tryeza të rrumbullakëta njëra në Bruksel ndërsa tjetra në Berlin.

Edhe njëherë kryetari ARIFI shprehi qëndrimin se ne si komunës e Preshevës jemi kundër shkëmbimit të territoreve nëse cenohet integriteti territorial I Kosovës. Populli preshevar duam bashkangjitje të komplet Preshevës Bujanocit dhe Medvegjës. Gjithashashtu bëri thirrje që në këtë dialog të përfshihet edhe Lugina e Preshevës me përfaqsuesin e saj në Bruksel.
Reciprociteti i shqiptarëve në Serbi të jetë gjëja minimale që do të përfitojnë qytetarët e komunës së Preshevës,