SHPËRNDAJE

Disa burrat e armatosur kanë hapur zjarr në parlamentin iranian dhe në tempullin e Ajatollah Khomeinit në kryeqytetin, Teheran, duke shkaktuar një numër të viktimave

Zjarri i rëndë mund të dëgjohet në një regjistrim audio nga brenda dhomës së parlamentit, dhe ka raporte që një roje e sigurisë ka vdekur.
Disa njerëz u plagosën në tempull, kushtuar themeluesit të republikës moderne islamike.
Një sulmues shpërtheu dhe kishte dy ose tre persona të armatosur.

Ali Khalili nga zyra e marrëdhënieve me publikun e mauzoleut tha për agjencinë e lajmeve IRNA se një nga burrat e armatosur e shpërthye veten përpara një banke jashtë mauzoleut. Agjencia iraniane e lajmeve të punës njoftoi se dy sulmues ishin arrestuar. Pesë vetë u plagosën në tempull dhe një person konfirmoi vdekjen, tha ai. Nuk ishte e qartë nëse sulmi në parlament ishte në vazhdim. Deputeti Seyyed Hossein Naqavi-Hosseini i tha agjencisë së lajmeve të studentëve iranianë (ISNA) se tre persona të armatosur ishin ende në ndërtesë, në zyrat e deputetëve. IRINN tha se shtatë ose tetë vetë u plagosën në parlament nga katër sulmues.