SHPËRNDAJE

Kryeministrja Theresa May thotë se sulmi terrorist pranë një xhamie në veri të Londrës është “po aq i peshtire” sa edhe të tjera të kohëve të fundit për të goditur Britaninë e Madhe.

Ajo po fliste pasi një burrë vdiq dhe 10 vetë u plagosën kur një burrë voziste një kamion  jashtë Shtëpisë së Mirëqenies Muslimane në Finsbury Park.

Një burrë i bardhë i moshës 48 vjeç është arrestuar me dyshimin për vrasje në tentativë. Komisioneri i Policisë Metropolitane Cressida Dick tha se incidenti ishte “mjaft qartë një sulm ndaj myslimanëve”.

Ministri i Sigurisë Ben Wallace tha se i dyshuari nuk ishte i njohur për shërbimet e sigurisë. Një grup njerëzish po ndihmonin një burrë që kishte rënë kur ata u goditën me kamion vetëm pas mesnatës. Njeriu ka vdekur, por është e paqartë nëse kjo ishte si rezultat i sulmit.

Ky është sulmi i katërt terrorist në Britani të Madhe në katër muaj, pas incidenteve në Westminster, Manchester dhe në Londër.

Policia tha se të gjitha viktimat e sulmit, që ishte afër Xhamisë së Finsbury Parkit, ishin myslimanë – shumë prej tyre besohet se kanë lënë vetëm lutjet e mbrëmjes në Shtëpinë e Mirëqenies Muslimane pas thyerjes së agjërimit të Ramazanit.  /GazetaDirekt