SHPËRNDAJE

Donald Trump e ka kritikuar Kinën pas testit të Koresë së Veriut për një raketë me rreze të gjatë, duke e dënuar atë për rritjen e tregtisë me Phenianin.
“Aq shumë për Kinën që po punon me ne,” shkroi presidenti amerikan tweeted.
SHBA dhe Koreja e Jugut zhvilluan një stërvitje balistike të raketave në Detin e Japonisë në përgjigje të Veriut.
Kina dhe Rusia u kanë kërkuar të dyja palëve që të ndalojnë të përhapen muskujt e tyre ushtarakë dhe thonë se kundërshtojnë çdo përpjekje për ndryshimin e regjimit në Korenë e Veriut.
“Është krejtësisht e qartë për Rusinë dhe Kinën se çdo përpjekje për të justifikuar përdorimin e forcës duke iu referuar rezolutave të Këshillit të Sigurimit të Kombeve të Bashkuara është e papranueshme dhe do të çojë në pasoja të paparashikueshme në këtë rajon që kufizon edhe Federatën Ruse dhe Republikën Popullore E Kinës, “tha Ministri i Jashtëm rus Sergei Lavrov.
“Përpjekjet për të mbytur DPRK-në [Koreja e Veriut] ekonomikisht janë njësoj të papranueshme,” shtoi ai.
Nisja e raketave, e fundit në një seri testesh, ishte në kundërshtim me një ndalim nga Këshilli i Sigurimit të OKB-së.
SHBA ka kërkuar një takim urgjent të Këshillit të Sigurimit për të diskutuar çështjen. Një sesion i mbyllur me dyer të trupit prej 15 anëtarësh do të mbahet më vonë të mërkurën./GazetaDirekt/