SHPËRNDAJE

Udhëheqësi i Këshillit Kensington dhe Chelsea Nick Paget-Brown ka dhënë dorëheqjen pas kritikave të vazhdueshme të trajtimit të këshillave të tragjedisë së Grenfell Tower.

Z. Paget-Brown u përball me thirrjet për të dhënë dorëheqjen nga kryebashkiaku i Londrës, Sadiq Khan dhe një numër i politikanëve të tjerë të lartë.

Ajo vjen një ditë pas një takimi të abortuar të kabinetit të këshillit në të cilin liderët ishin përpjekur të ndalonin anëtarët e publikut.

Ky vendim çoi në një qortim nga Downing Street të premten.
Një zëdhënës i Numrit 10 tha: “Gjykata e Lartë vendosi që takimi duhet të jetë i hapur dhe ne do të kishim pritur që këshilli ta respektonte atë.”

Anëtarët e publikut dhe të shtypit ishin ndaluar nga mbledhja e këshillit derisa urdhri i gjykatës përmbysi vendimin e procesverbalit para se të fillonte
Protestat e zemëruara pasuan pas takimit të braktisur, i cili Këshilltari i Punës, Robert Atkinson, në lagjen e të cilit përfshiu Grenfell Tower, caktonte një “fiasko”.
Z. Atkinson, udhëheqësi i grupit të punës në Kensington dhe Chelsea Council, i tha BBC se ai ishte “turp” i autoritetit.
Ai akuzoi krerët e “fshehur nga banorët, ata kanë qenë të fshehur nga këshilltarët backbench për më shumë se një javë”.
Kryetari ka kërkuar dorëheqjen e të gjithë udhëheqjes së këshillit. Ai tha se vendimi i këshillit për të hequr mbledhjen “lyp besimin”.
Në një deklaratë që shpalli dorëheqjen e tij, z. Paget-Brown tha se shumë “pyetje rreth shkakut të zjarrit dhe se si u përhap aq shpejt” do të duhej të përgjigjeshin nga hetimi publik.
Ai shtoi: “Shkalla e kësaj tragjedie gjithmonë do të nënkuptonte se një bashki vetëm nuk do të kishte burime të mjaftueshme për t’iu përgjigjur të gjitha nevojave të të mbijetuarve dhe atyre që ishin të pastrehë më vete.
“Ne kemi qenë shumë me fat që kemi mbështetjen e bashkive të tjera të Londrës, shërbimet emergjente dhe shoqatat e komuniteteve të bazuara në veri të Kensingtonit dhe unë jam shumë mirënjohës ndaj tyre”.
Por ai tha se duhej të pranonte përgjegjësinë për “dështimet e perceptuara” nga këshilli pas tragjedisë që pretendonte të paktën 80 jetë.
“Për këtë arsye kam vendosur të heq dorë nga udhëheqësi i këshillit sapo të ketë një pasardhës,” tha ai. /GazetaDirekt/