SHPËRNDAJE

Nëse e keni pyetur veten ndonjëherë se si punojnë gjërat më të zakonshme që ne përdorim gjatë ditës, ky artikull i ka të gjitha përgjigjet për ju.

Për shembull, çelësi i derës përdoret nga të gjithë çdo ditë, por pak njerëz kanë kureshtje të atillë sat ë ndalen e të pyesin se si në fakt funksionon procesi i hapjes së derës përmes çelësit.

Kjo është mënyra se si çelësi hap derën

Zinxhiri nga brenda funksionon në këtë mënyrë.

Makineria për prodhimin e kifleve të formave të ndryshme.

Kështu prodhohet korneti i akullores

Makinat e qepjes janë të dizajnuara në mënyrë gjeniale.

Kjo shpjegon shumë mirë se si formohen radhët e gjata të veturave në trafik

Sistemi i revoles nga brenda

Freskuesja e dhomës ka mekanizëm të menduar mirë për t’u rrotulluar

Bomba e dorës funksionon në këtë mënyrë si më lartë

Gjuha e qenit funksionon në këtë mënyrë për të pirë ujë

Nëpër dërrasa dhe mure mund të krijohen forma katrore me prerëse rrethore

Anijet kalojnë në këtë mënyrë nëpër kanalin e Suezit