SHPËRNDAJE

Shkencëtari, Marshall Shepherd, thotë se nuk mund të përdoren syzet 3D për të parë eklipsin e 21 gushtit.

Ai është shprehur i inkurajuar nga fakti se njerëzit po i kushtojnë shumë rëndësi këtij eklipsi dhe po kërkojnë syze për ta parë atë.

Në një artikull për Forbes ai ka shkruar se ka marrë shumë shumë pyetje nëse syzet e eklipsit janë të njejta me ato të filmave 3D që përdoren në kino.

“Përgjigja është ‘jo’”, ka shkruar Shepherd.