SHPËRNDAJE

Me lansimin e sotëm zyrtar të iOS 11, Apple ka njoftuar gjithashtu në në Blogun e tyre të Zhvilluesve se po rrit limitin e madhësisë së aplikacioneve që mund të shkarkohen nga App Store mbi një lidhje celulare.

Kufiri tani është 150MB, duke u rritur nga 100MB që ishte para se iOS 11 të vinte zyrtarisht.

Konsumatorët duhet të jenë në gjendje të vendosin se cilat aplikacione duhet të shkarkojnë dhe nëse duan të shkarkojnë një lojë prej 400MB duke përdorur ofruesin e tyre celular, ata duhet të jenë në gjendje ta bëjnë këtë lirshëm. Apple nuk duket se pajtohet.

Megjithëse, ka më shumë gjasa të jetë një çështje e përgjegjësisë ku Apple nuk dëshiron të mbajë përgjegjësinë për përdoruesit e që shkarkojnë në mënyrë të paditur aplikacionet e mëdha në një rrjet të dhënash, vetëm për të gjetur të dhëna shtesë të të dhënave në faturën e tyre.