SHPËRNDAJE

Kjo vrimë e cila ndodhet pranë syrit të kamerës në iPhone Apple me të vërtetë është një nga tre mikrofon të vogël që lejon marrjen e zërit nga çdo pozicion, raporton Tech Insider, transmeton Indeksonline.

Qëllimi i këtyre mikrofonave të vogël është në fakt identifikimin dhe largimin e zhurmës në prapavijë gjatë bisedës telefonike ose regjistrimi zërin e tyre.

Ato gjithashtu ndihmojnë Sirin për të njohur zërin. Dy mikrofonat tjerë janë të vendosur në pjesën e poshtme të iPhone.

Mikrofoni i cili shihet në pjesën e poshtme pos marrjes së zërit gjatë thirrjeve ka për detyrë edhe marrjen e regjistrimeve audio.