SHPËRNDAJE

Gjithashtu do të rikuperojë metale si kobalt, bakër, ar dhe argjendt nga komponentët që sdo të përdoren më.

Gjigandi i elektronikës Samsung tha ditën e Marte se do të rikuperojë 157 ton metale të ralla nga telefonët e Galaxy Note 7 të tërhequra nga tregu në përpjekje për të minimizuar dëmin e shkaktuar ndaj ambientit por edhe financave të kompanisë.

Samsung tha se do të përdorur komponentët si modulet e kamerave, çipet dhe ekranet për riparime të pajisjeve të dëmtuara.

Gjithashtu do të rikuperojë metale si kobalt, bakër, ar dhe argjendt nga komponentët që sdo të përdoren më.

Prodhuesi numër 1 i telefonëve po përpiqet të lërë pas tragjedinë e Note 7-ës e cila i kushtoi kompanisë 5.4 miliard dollar.

Sipas analistët shitjeve e Galaxy S8-ës, produkti i cili do të ndryshonte historinë, kanë qenë të shëndetshme. Firma ka shitur 3,06 milion Note 7 tek konsumatorët përpara se të shfaqeshin problemet me baterinë.

Pak javë më parë kompania lançoi një version të riparuar të Note 7-ës në Kore.