SHPËRNDAJE

Aplikacioni i ri i Microsoft-it, Skype 8.0, tani është i disponueshëm në Play Store. Aplikacioni aktualisht është i disponueshëm vetëm në Android.

Skype 8.0 përmban një UI të re për një rindërtim të plotë të aplikacionit. Ka ngjyra të reja, animacione dhe forma kudo dhe me të vërtetë nuk duket asgjë si aplikacioni i vjetër.

Ekrani kryesor ka tre skeda, me atë kryesoren në qendër ku të gjitha bisedat tuaja qëndrojnë. Një në të majtë quhet Highlights, dhe është në thelb një kopje e funksionit të Stories nga Snapchat. Këtu ju mund të ndani aktivitetet tuaja gjatë ditës tuaj dhe të gjitha fotot dhe videot që ngarkoni këtu paraqiten si një mbështjellëse për pikat kryesore të ditës, që miqtë tuaj mund ta shohin.

Skeda e kapur në të djathtë është një tjetër kopje nga Snapchat. Ju mund të merrni një foto këtu dhe të dërgoni në kontaktet tuaja ose ta shtoni në rrotullën e Highlights. Mjetet e redaktimit që janë në dispozicion këtu, duke përfshirë vizatimin ose shtimin e stickers janë drejt nga Snapchat me dizajn gati identik.

Pjesa tjetër e funksionalitetit duket e ngjashme me aplikacionin e mëparshëm, përveç një UI të kartave që tregon këto karta lundruese në ekran, por deri tani gjithçka që kemi parë të bëjë është shfaqja e mësimeve të aplikacioneve.

Versioni i ri është duke u lansuar në Android sot dhe në iPhone gjatë javëve të ardhshme. Ëindoës dhe Mac do të marrin përditësimin në muajt e ardhshëm.