SHPËRNDAJE

Volvo hodhi padashje imazhe të paprera, duke zbuluar SUV-in e ri kompakt të prodhuesit suedez.Makina e prodhimit pasqyron nga afër stilin e Volvo 40,1 të vitit të kaluar, me vetëm pak modifikime.

Volvo ka thënë më parë se synon që hapësira e brendshme e XC40 të jetë shumë praktike dhe funksionale. Si një shembull, suedezët përmendën se për të siguruar hapësirë më të mirë ruajtëse në dyert, projektuesit i zhvendosën altoparlantët gjetkë për të krijuar hapësirë të mjaftueshme në hapësirën e derës për një kompjuter portativ dhe një tabletë ose disa shishe uji.

Një listë e detajuar e motorëve ende nuk është shpallur, Volvo ka thënë se do të përfshijë njësinë e re të benzinës turbo me tre cilindra 1.5 litërsh, me motorët me katër cilindra Drive-E që mundësojnë modele më të shpejta.

Një variant hibrid i “Twin Engine” që bashkon një motor elektrik me motorin e ri me 3 cilindra dhe transmetimin e automatizuar të dyfishtë me 7 shpejtësi do të pasojë gjithashtu.

Kjo makinë pritet të dalë në shitje në vitin e ardhshëm dhe do të jetë rival i modeleve si BMW X2 dhe Audi Q2.