SHPËRNDAJE

Vera e kuqe ka benefitet shëndetësore mirëpo konsumimi i saj i tepërt lidhet me disa rreziqe shëndetësore, transmeton Indeksonline.

Përdorimi i tepruar i verës lidhet sulm në zemër dhe kancerin.

Tek femrat, rreziku i shfaqjes së kancerit të gjirit është më i madh nëse ato konsumojnë sasi të madhe të venës në baza ditore.

Sa është sasia e lejuar në ditë?

Kjo varet edhe nga organizmi i secilit se sa mund të përballojë mirëpo nuk është mirë të tejkalohet sasia e më shumë se dy gotave në ditë.