SHPËRNDAJE

Paniku dhe ankthi janë problemi më i zakonshëm i sëmundjeve mendore në Amerikë. Ankthi i prek miliona njerëz anë e mbanë botës, ndërsa ky numër vazhdon të rritet me një shifër alarmante.

Por fatmirësisht ka lajme të mira për këtë çështje – ekziston një teknikë e cila mund t’ju ndihmojë t’i menaxhoni lehtë sulmet e panikut dhe ankthit, transmeton Telegrafi.

Meditoni dhe merrni frymë thellë!

Kjo është një nga arsyet më të zakonshme për ta luftuar ankthin, dhe njëkohësisht edhe më efektivja.

Nëse keni sulme të rregullta paniku, konsideroni të futeni në një klasë meditimi.

Ngulitja e kësaj shprehie do t’ju ndihmojë ta reduktoni stresin dhe ta përmirësoni kualitetin e jetës.

Por nëse meditimi nuk është gjëja juaj favorite, atëherë provoni teknika të frymëmarrjes. Këto teknika mund të jenë tejet të mira para gjumit, por edhe kudo tjetër kur ndjeheni të stresuar.