SHPËRNDAJE

Pemët dhe perimet janë burim kryesor i vitaminave për organizmin e njeriut.

Mjekët vazhdimisht bëjnë thirrje që të konsumohen pemët dhe perimet e freskëta për shëndet sa më të mirë.

Mirëpo, duhet pasur kujdes me përzgjedhjen e tyre.

Nuk duhet konsumuar pemë as perime që nuk janë të stinës, përkatësisht, nuk rriten në stinën përkatëse në mënyrë natyrale, transmeton Indeksonline.

Arsyeja qëndron në faktin se, pemët apo perimet që nuk rriten natyrshëm në stinën përkatëse, siç janë domatet, trangujt, qershitë apo kumbullat gjatë verës, ato rriten në mënyrë artificiale gjatë me anë të përbërësve të dëmshëm për organizmin.