SHPËRNDAJE

Padyshim se zonat industriale jane ato themelet e zhvillimit ekonomik, ndertimit te kapaciteteve dhe funksionimit me te mire te cdo shoqerie dhe institucioni.

Pokitikberja eshte ajo qe e dergon para apo e len mbrapa zhvillimin ekonomik, nje shembull te tille mund te marrim edhe ne komunen e Presheves e cila gjindet ne jug te serbise e banuar dhe administruar nga shqiptaret.

Ne vitin 2016 erdhi ne pushtet partia Alternativa per Ndryshim me ne krye me nje biznismen te fuqishem i ardhur nga bota e biznesit gjerman Shqiprim Arifi.

Fokus kryesor i tij ishte zhvillimi ekonomik, menjehere pasi u be kryetar iu qaj zones industriale dhe investitoreve te huaj.

Kompania e pare e cila arritet te bindet qe te investoje ne Presheve ishte kompania Solid.

Tash kemi nje lajm shume te madh, eshte gati investitori i dyte Buis Pellet nga Gjermania e cila deshiron te investoj ne zonen industriale, e kjo nenkupton zhvillim ekonomik, ulje te papunesise dhe rregullim te jetes se qyetarit shqiptar ne serbi qe ishte i harruar per dekada te tera.