SHPËRNDAJE

Do këndoj sot me çifteli
Një këngë zemre për një Hyjni

Zoti u fali këtë Hyjni
Dy prindërve në Norvegji
Bab Ramizit e nënë Remzies
Ishte engjëll prej perëndisë
Ishte e bukur si luleborë
Ooo …u lind Erna në diasporë

Sa shumë prindërit janë gëzu
Jetë të lumtur tuj kalu
E familja vjen tuj u rritë
Dhe dy djem i sjellin në dritë
Erna ishte fëmiu i parë
Fort e donin si sytë në ballë

Ooo…për familjen ish Diell e Hënë
Erna shpejt filloj më u rritë
Në çdo ditë po i tregon aftësitë
E në mësime ishtë ma e mira
Shumë krenare ndihet familja
Ooo…Erna ishte vetë lumturia

E kur këndonte në festë shqiptare
Mirë i rrinin petkat kombëtare
Kish talent prej Perëndisë
Këndonte në festa dhe të Norvegjisë
Eh, sa sa shpejt i rritet shtati
Shkeli dërrasat dhe të teatrit

Kur i mbushi plot njënbëdhjetë vjet
Në sfilada për Top- Model
Me suksese duke i mbaru
Ooo…në shumë drejtime Erna ka shku
Tetëmbdhjet vite kur u bë Erna
E padrejtë u tregu jeta

Papritmas një sëmundje i ra
E nga jeta po don më nda
Plot shtatë muaj nëpër shërim
Ooo… i jetun të gjithë në trishtim
Filloj Erna me porositë

Mu kujdesë nënë për dy vëllazërit
Janë të ri mujnë me gabu
Dhembje të madhe kanë për mu
Veç një gjë ju mirë ta dini
Se gjithmonë në zemër me keni
N’zemra të juaja kam më kanë
Ooo… lamtumirë tash du më ju thënë

Fillon familja me vajtu
Nuk po munden me besu
Si pa Ernen me jetu
Mbulli sytë tuj u buzëqesh
Në fustan të bardhë nëna po e vesh

Përgaditi për „nuse” varri
Pëgjithmonë do ta djeg malli
Mall e dhembje kurrë s`kanë me u kry
Ooo…deri të bashkohen prapë nënë e bijë.