SHPËRNDAJE

Me shpirt e me mendje te çdo gjë që ndodh në vendlindjen e saj në Kosovë. Por çfarë e ka shqetësuar këtë herë bukuroshen e njohur Saranda Ademi. Ajo ka heshur këtë status në facebookun e saj ku shkruan konkretisht kështu : “Ka kohë që nuk i ndjehet zëri, ka kohë që hesht e do të heshte, përderisa punët i shkojnë për vijë, përderisa ka kush flet e ka kush çirret, përderisa ka kush shan e kush mallkon Kryeministrin e parë Shqiptar të Historisë së Kosoves, Albin Kurtin, guximtarin e luftës dhe mendjediellin e paqes; njeriun, që në çastet më kritike, i lêshoi doren Kosovês dhe e shpetoi nga fundosja; e shpëtoi nga fundi i ferrit, ku hedhur e ngjeshur e kishin, per nje grusht leke ,,esat pashiane”, të mallkuarit e tokës ( ,,Les Damnés de la Terre” 1.). Personalisht s’mund të besoj, s’ma kap kaplleqja sigurisht, që mund të kthehen kunder Atdheut, zërat e luftës së pakmehershme… – I thonë i shitur e i çmendur (mbase se çmendi viçiqet), i thonë e çka s’i thonë, i thonë do vazhdojne t’i thone, ata që s’kanë më ç’të thonë, ata ato e klani i tyre, që shiten nderin e lekurën për “një buzeqeshje, esatpashiane”….ata, ato, të mallkuarit e botës..”Les Damnés de la terre” …(Veper e autorit frances Frantz Fanon, qe flet per luften algjeriano – franceze)”