SHPËRNDAJE

Më shumë se 700 banesa në blloqe kullaje në një pasuri në zonën zvicerane të verës në veri-perëndim të Londrës janë evakuuar për shkak të shqetësimeve të sigurisë nga zjarri.

Këshilli i Camden tha se njerëzit në katër kulla në pasuri Chalcots u zhvendosën për “veprat urgjente të sigurisë nga zjarri”.

Këshilli shtoi se ishte rezervimi i hoteleve por rreth 100 banorë kanë kaluar natën në shtretërit e ajrit në një qendër të kohës së lirë.

Mbulesa e pasurisë është e ngjashme me Grenfell Tower në perëndim të Londrës, ku një zjarr ka frikë të ketë vrarë 79.Chalcots u rinovua në mes 2006 dhe 2009 nga i njëjti firmë, Rydon, që mbikëqyri punën në Grenfell Tower në 2015-16.  /GazetaDirekt/