SHPËRNDAJE

Kur do të shohim një iPhone të ri me një ekran krejtësisht të papenguar? Në vitin 2024, sipas një parashikimi nga analisti i njohur i Apple, Ming-Chi Kuo.

Deri atëherë, thotë Kuo, Apple mund të vendosë kamerën përpara ashtu edhe Face ID-n nën ekran për pajisjet e tij të nivelit të lartë, gjë që do ta bënte iPhone 16 Pro kandidatin e parë të mundshëm për një përmirësim të tillë.

Kuo e bëri këtë parashikim në disa postime në Twitter, duke u lidhur me komentet që ai kishte bërë muajin e kaluar duke thënë se Apple nuk kishte gjasa të lansonte ndonjë iPhone të ri me lexues të gjurmëve të gishtave nën ekran në dy vjetët e ardhshme. (Kuo parashikoi më parë se kjo mund të ndodhte diku në vitin 2023). Arsyeja? Epo, inkuadrimi i Kuo-s është se kërkesa për kthimin e Touch ID ishte kryesisht një përgjigje ndaj rritjes së mbajtjes së maskave. Por, meqenëse Apple bëri që Face ID të funksiononte më mirë me maska në fillim të këtij viti, ankesat për shërbimin e saj kryesisht janë zhdukur.

Analisti i mirënjohur mes tjerash parashikon se iPhone i ardhshëm i Apple mund të ketë një kamerë të përmirësuar për ‘selfie’, me aftësi të fokusimit automatik dhe një hapje më të gjerë.