SHPËRNDAJE

Të pasurit një apo dy fëmijë është gjë e cila mund t’jua shtojë lumturinë.

Por çfarë nëse e lindni fëmijën e tretë? Jo edhe aq, sipas një studimi të vitit 2014 ku hulumtuesit e kanë matur nivelin lumturisë të prindërve britanikë dhe gjermanë para dhe pas lindjes së fëmijëve të tyre, transmeton Telegrafi.

Kjo nuk do të thotë se fëmijët e tretë, katërt apo pestë dashurohen më pak nga prindërit sesa fëmijët e parë. Por thjesht të qenit prind bëhet paksa rutinore pasi ta keni parë mrekullinë e lindjes së një jete (dy fëmijët e parë) dhe keni ndërruar qindra pelena.

Gjithashtu, pasi të lindni më shumë se dy fëmijë, shpenzimet financiare do të jenë shumë më të mëdha dhe mund të jetë e papërballueshme për ju.

Një teori tjetër thotë se në familjet e mëdha fëmijët e vegjël mund të jenë të paplanifikuar, dhe kjo mund t’u shkaktojë stres prindërve.

Hulumtimet gjithashtu sugjerojnë se aq më të vjetër që jeni kur e lindni fëmijën e parë, aq më të lumtur do të bëheni dhe aq më shumë do t’ju zgjas lumturia.